woensdag 26 augustus 2020

Stoppen bij rood licht/rood knipperlicht, dat is toch niet nodig............?

 Wat moet je hier nu van zeggen, van vinden?

Tijdens de rijlessen kom ik in Leeuwarden wel eens een openstaande brug tegen (kom je vaak niet onderuit, want anders wordt mijn oefengebied wel heel erg beperkt).

Dinsdag 25 augustus reed ik aan het eind van een rijles weer met een leerling richting huis. En jawel, bij de rotonde bij de Welkoop vond de brugwachter het weer nodig om de brug te openen. Toevallig had ik deze dag mijn telefoon gemonteerd op het dashboard, met als doel om complexe verkeerssituaties op te nemen.

Aangezien ik dus wel vaker moet wachten voor de brug en er dan gevaarlijke situaties ontstaan (valt hier nog enigszins mee) door rijgedrag van weggebruikers en ik dit een interessante case vind, liep de camera al op het Stephensonsviaduct.

Ik werd natuurlijk op mijn wenken bedient door de brugwachter (geen afgesproken werk).

Het audiospoor onder de video heb ik verwijderd, puur vanwege de privacy van mijn leerling.

Oh ja, er komt ook nog een andere lesauto in beeld (oeps). Deze instructeur denkt toch anders over hoe om te gaan in een dergelijke situatie. Ik houd het er maar op dat hij niet te laat wil komen bij zijn afspraak en dan maar door rood rijdt en zijn weg vervolgd naar de Slauerhoffbrug (maar die staat ook om de haverklap open).Met vriendelijke groet,

Marcel Bakker

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Voetgangers en haaietanden

Een veel voorkomend 'probleem' onderweg is de verkeerskennis van de voetgangers en dan met name in combinatie met haaietanden. Vano...